معرفی بهترین جراحی لاپاراسکوپی رحم در شیروان

خونریزی در دوران بارداری

خونریزی در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول نسبتاً شایع است. از هر سه نفر یک نفر در طول سه ماه اول بارداری خونریزی را تجربه می کند. خونریزی جزئی به طور کلی جدی نیست، به خصوص اگر همراه با درد نباشد. با این حال، خونریزی شدید و خونریزی دردناک ممکن است نشانه یک مشکل جدی در این دوران باشد. بنابراین، هر گونه خونریزی در این دوران باید توسط پزشک متخصص زنان ارزیابی شود. در این مطلب به بررسی عوامل خطر خونریزی در بارداری و علل احتمالی آن می پردازیم.

علل خونریزی سه ماهه اول بارداری چیست؟

علل خونریزی سه ماهه اول بارداری چیست؟

دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود افراد در سه ماهه اول دچار خونریزی شوند. تشخیص خونریزی سه ماهه اول معمولا نیاز به معاینه فیزیکی، آزمایش خون و یا آزمایش عفونت مقاربتی (STI) دارد.

آزمایش خون مکرر ممکن است برای نظارت بر تغییر سطوح هورمون hCG (گنادوتروپین جفتی انسانی) موجود در دوران بارداری برای تعیین اینکه آیا جنین زنده است یا خیر، استفاده شود. هورمون پروژسترون و فاکتور Rh (فاکتور رزوس، پروتئینی روی سطح گلبول‌های قرمز خون که به ما گروه خونی مثبت یا منفی می‌دهد) نیز ممکن است در سه ماهه اول ارزیابی شوند.

1-خونریزی لانه گزینی

خونریزی لانه گزینی زمانی رخ می دهد، که تخمک بعد از لقاح به دیواره ی رحم بچسبد. این معمولا حدود یک تا دو هفته پس از لقاح، حدود 20 تا 24 روز پس از چرخه قاعدگی شما رخ می دهد.

این نوع خونریزی اغلب خفیف است و ممکن است یه صورت لکه بینی باشد و با علائمی مثل حالت تهوع، سردرد و علائم دیگر همراه باشد. خونریزی لانه گزینی طبیعی است و مشکلی برای شما ایجاد نمی کند.

2-سقط جنین

سقط جنین قبل از هفته بیستم بارداری ممکن استريال اتفاق بیفتد. از دست دادن زودرس حاملگی در سه ماهه اول غیر معمول نیست و اغلب منعکس کننده ناهنجاری های کروموزومی یا سایر مشکلات جنین در حال رشد است. خونریزی در سه ماهه اول به این معنی نیست که بارداری خود را از دست خواهید داد.

3-حاملگی خارج رحمی

حاملگی خارج از رحم زمانی اتفاق می افتد که تخمک بارور شده در لوله فالوپ یا مکانی غیر از رحم کاشته شود. انی عارضه می توانند منجر به عوارض شدید، از جمله خونریزی شدید و غیره شود. علائم حاملگی خارج رحمی شامل افزایش آهسته تر سطح hCG نسبت به بارداری معمولی رحمی است. افراد باردار ممکن است علاوه بر علائم مورد انتظار بارداری، گرفتگی عضلات، درد شانه و ضعف یا سرگیجه را نیز تجربه کنند.

4-عفونت

عفونت های مقاربتی و سایر بیماری های عفونی مااند عفونت های قارچی واژن می توانند در دوران بارداری مشکلاتی از جمله خونریزی ایجاد کنند. تشخیص عفونت ممکن است به ترکیبی از معاینه فیزیکی، سواب واژینال، سواب دهانه رحم، آزمایش ادرار و آزمایش خون نیاز داشته باشد.

5- بارداری پوچ

بارداری پوچ نادر است. در این بارداری تخمک در رحم کاشته می شود، اماجنین شکل نمی گیرد،ولی کیسه جنین و جفت تشکیل می شود. این وضعیت می تواند سبب خونریزی شود.

6-هماتوم ساب کوریونیک

 خونریزی از یکی از غشاهایی که جنین را احاطه کرده است. این وضعیت اغلب خود به خود برطرف می شود..

7- پولیپ دهانه رحم

پولیپ رحم به توده های غیر سرطانی که در رحم وجود دارد گفته می شود، این توده ها روی دهانه رحم که در بارداری به دلیل افزایش سطح استروژن ممکن است، خونریزی کنند.

علل خونریزی سه ماهه دوم و سوم بارداری چیست؟

به استثنای برخی موارد، خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری بیشتر نگران کننده است. تغییرات دهانه رحم در دوران بارداری احتمال خونریزی را بیشتر می کند. اما در صورت وقوع باید به پزشک خود مراجعه کنید.

علل خونریزی سه ماهه دوم و سوم بارداری

1-جفت سرراهی

جفت سرراهی زمانی اتفاق می افتد که جفت اندامی که در رحم شما رشد می کند تا اکسیژن و مواد مغذی را برای جنین فراهم کند هر قسمتی از دهانه رحم را می پوشاند..

این عارضه در افرادی که قبلاً زایمان سزارین داشته‌اند و همچنین در افرادی که حاملگی‌های چندقلویی داشته‌اند، سن بالاتری دارند، سیگار می‌کشند یا سابقه سقط خود به خود یا انتخابی داشته‌اند، بیشتر است. علائم جفت سرراهی شامل عبور خون قرمز روشن، معمولاً بدون درد است

2- جدا شدن جفت

جدا شدن جفت به این معنا است که جفت قبل از زایمان شروع به جدا شدن از دیواره ی رحم می کند. تصور می شود جداشدگی جفت پس از ضربه و در افراد یاردار سن بالا، کسانی که عفونت دارند و یا مشکلات سلامتی مزمن دارند، شایع تر است. اگر جنین در مضیقه باشد، زایمان زودرس توصیه می شود.

3-زایمان زودرس

زایمان زودرس به زایمان قبل از هفته 37 بارداری گفته می شود. علائم زایمان زودرس می تواند شامل گرفتگی عضلات، تغییرات در ترشحات واژن، انقباضات و پارگی غشاها (زمانی که کیسه آب می شکند) باشد. ممکن است خونریزی نیز اتفاق بیفتد.

اگر علائم زایمان زودرس احتمالی را دارید، با پزشک خود صحبت کنید. معاینه و سونوگرافی انجام می شود. چندین گزینه درمانی برای به تاخیر انداختن زایمان وجود دارد.

عوامل خطر برای خونریزی در دوران بارداری چیست؟

علل مختلف خونریزی در دوران بارداری عوامل خطر متفاوتی دارند. عوامل خطر رایج عبارتند از:

  • سن بالاتر فرد باردار
  • جراحی قبلی رحم، از جمله سزارین
  • تعداد بالای حاملگی های قبلی
  • سیگار کشیدن
  • فشار خون بالا
  • سابقه بیماری های مقاربتی
  • شرایط سلامت مزمن، مانند دیابت

در حالی که برخی از این عوامل خطر را می توان اصلاح کرد، برخی دیگر را نمی توان. با این حال، مهم است که برای مدیریت سلامت خود چه قبل و چه در طول بارداری، هر کاری که می توانید انجام دهید. بخشی از آن شامل مراجعه منظم بهپزشک جهت مراقبت های دوران بارداری است. شروع به موقع مراقبت های دوران بارداری به پزشک متخصص زنان در شیروان کمک می کند تا مشکلاتی را که می تواند بارداری شما را در معرض خطر قرار دهد مدیریت کند.

کلام آخر

دلایل زیادی برای خونریزی در دوران بارداری وجود دارد. باید به محض مشاهده ی خونریزی در این دوران به پزشک خود مراجعه کنید، تا مشخص شود که آیا این یک خونریزی بدون مشکل است، یا نشانه ای از خطر جدی برای خود یا جنینتان می باشد. در سه ماهه اول، علل احتمالی شامل خونریزی لانه گزینی، سقط جنین، حاملگی خارج از رحم و عفونت است. در سه ماهه دوم و سوم، از جمله علل احتمالی جفت سرراهی، جداشدگی جفت، زایمان زودرس یا اختلال انعقادی است.

دکتر عادله سجادی

دکتر عادله سجادی متولد سال 64 از مشهد، فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه تهران است. ایشان دوره ی تخصص زنان و زایمان را نیز در دانشگاه تهران گذرانده و دارای رتبه ی برتر بورد تخصصی از دانشگاه تهران می باشد. دکتر سجادی همچنین دارای مدرک سونوگرافی بارداری و گاینکولوژی از دانشگاه ایران و مدرک لاپاراسکوپی مقدماتی و پیشرفته از دانشگاه تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *