معرفی بهترین جراحی لاپاراسکوپی رحم در شیروان

بهترین سن مناسب برای باردار شدن

بهترین سن برای بارداری چه سنی است ؟ آیا واقعا سن ایده آلی برای باردار شدن وجود دارد؟ این سوال اکثر کسانی است که برای بچه دار شدن می خواهند اقدام کنند. در این مطلب می خواهیم در مورد عوامل مرتبط با سن صحبت می کند که ممکن است بر توانایی شما برای باردار شدن تأثیر بگذارد.

بهترین سن برای باردار شدن چه سنی است؟

بهترین سن برای باردار شدن چه سنی است؟

متأسفانه هیچ پاسخ مستقیمی برای این سوال وجود ندارد. از نظر بیولوژیکی، سن باروری یک زن از لحظه شروع اولین قاعدگی شروع می شود. اساساً می توان در مورد باروری در زنان از همان ابتدای بلوغ تا یائسگی صحبت کرد. از این نظر، به طور کلی می‌توانیم سن باروری زنان را به طور متوسط بین 13 تا 51 قرار دهیم.

البته با افزایش سن زنان، احتمال باردار شدن نیز به تدریج کاهش می یابد. سن ایده آل برای باروری اغلب اواخر دهه 20 و اوایل دهه 30 در نظر گرفته می شود. بارداری های بعدی ممکن است با برخی از خطرات سلامتی همراه باشد. سن بر باروری تأثیر می‌گذارد، بنابراین هر چه زودتر، بهتر است. با افزایش سن، باروری شما کاهش می یابد و ممکن است باردار شدن به این راحتی نباشد.

آیا خانم های بالای 35 سال می توانند باردار شوند؟

چگونه قدرت باروری با افزایش سن تغییر می کند؟

لحظه ای که به دنیا می آیند، زنان تمام تخمک های خود را دارند که حدود دو میلیون است. با بزرگ شدن و افزایش سن، این تعداد به تدریج کاهش می یابد. گفته می‌شود، زمانی که زنان به سن 37 سالگی می‌رسند، معمولاً تا سن 51 سالگی حدود 25000 تخمک یا 1000 تخمک باقی می‌ماند. جدای از تعداد تخمک‌ها، کیفیت آن ها نیز با افزایش سن کاهش می‌یابد که می‌تواند به طور قابل توجهی شانس باردار شدن را به حداقل برساند.

علاوه بر این، شرایط خاصی که می‌تواند منجر به ناباروری زنان شود نیز هر چه سن زن بالاتر باشد، مانند بیماری لوله‌های رحم یا آندومتریوز، امکان‌پذیرتر است. با این حال، احتمال باردار شدن در حدود 32 سالگی به آرامی کاهش می یابد و در سنین 35 تا 37 سالگی، این کاهش باروری سرعت می گیرد.

چگونه قدرت باروری با افزایش سن تغییر می کند؟

آیا خانم های بالای 35 سال می توانند باردار شوند؟

سن بالای 35 سال به این معنی نیست که نمی توانید باردار شوید، یا حتی برای باردار شدن مشکل خواهید داشت. بسیاری از خانم ها ممکن است در این سن یه راحتی باردار شوند و مشکلی در دوران بارداری نداشته باشند. هیچ چیز صد در صدی در مورد سن 35 سالگی وجود ندارد، اما خطرات بارداری با افزایش سن افزایش می‌یابد. برای بسیاری از افراد، رسیدن به بارداری دشوارتر می‌شود و میزان سقط جنین نیز افزایش می‌یابد.

باردار شدن بعد از سن 35 سالگی غیر ممکن یا حتی غیرعادی نیست. از نظر تئوری، ممکن است بتوانید تا زمانی که به یائسگی که پایان سال های باروری شما است، باردار شوید.

چگونه خطرات بارداری با افزایش سن افزایش می یابد؟

همه ی ما این حرف را شنیده ایم که با افزایش سن خطرات و عوارض بارداری برای جنین و مادر افزایش می یابد. در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم:

خطرات احتمالی برای سلامتی مادر عبارتند از:

  • زایمان سخت و نیاز به سزارین در هنگام زایمان
  • دیابت بارداری
  • فشار خون بالا
  • سقط جنین
  • جفت سرراهی
  • پره اکلامپسی
  • خونریزی شدید بعد از زایمان

خطرات برای نوزاد عبارتند از:

  • نقائص هنگام تولد
  • ناهنجاری های کروموزومی، از جمله سندرم داون
  • وزن کم هنگام تولد
  • تولد زودرس

وقتی نوبت به باردار شدن می رسد، سلامتی شما بیشترین اهمیت را دارد. بله، سن شما ممکن است بر باروری شما تأثیر بگذارد. اما صرف نظر از سن، سلامت کلی شما نقش مهمی در احتمال باردار شدن شما دارد.

با وجود خطرات، اگر عادات سالمی مانند مراقبت از وزن خود، سیگار نکشیدن، درست غذا خوردن و ورزش کردن را انجام دهید، ممکن است بتوانید در اواخر دهه 30 یا اوایل دهه 40 خود بچه دار شوید. سلامت جسمی فرد است، که نتیجه بارداری را تعیین می‌کند. اگر تصمیم دارید باردار شوید، به پزشک متخصص زنان در شیروان مراجعه کنید تا در مورد عوامل خطر شخصی، وضعیت سلامتی و هرگونه نگرانی خاصی که در مورد باردار شدن دارید، صحبت کنید.

اگر بیماری داریم چگونه برای بارداری آماده شویم؟

اگر یک وضعیت پزشکی شناخته شده دارید که ممکن است بر توانایی شما برای باردار شدن یا بر بارداری شما تأثیر بگذارد، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. همانطور که می دانید سن زیاد فقط عامل ناباروری نیست بسیاری از مشکلات پزشکی سبب می شود شما باردار نشوید یا در دوران بارداری دچار مشکل شوید.

شایع ترین علل شامل موارد زیر می شود:

  • دیابت
  • اندومتریوز
  • فشار خون بالا
  • اختلالات تخمک گذاری
  • نارسایی اولیه تخمدان
  • بیماری تیرویید
  • فیبروئید رحم

نتیجه گیری

اگر در مورد توانایی خود برای باردار شدن در حال حاضر یا در آینده نگرانی دارید، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. پزشک می تواند نگرانی های شما را برطرف کنند و تصمیم بگیرند که چه آزمایشی مناسب است، از جمله آزمایش برای تعیین سطح هورمون، عملکرد تیروئید و موارد دیگر. شما همچنین می توانید تخمک های خود را منجمد کنید تا در آینده نگران بارداری خود نباشید.

دکتر عادله سجادی

دکتر عادله سجادی متولد سال 64 از مشهد، فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه تهران است. ایشان دوره ی تخصص زنان و زایمان را نیز در دانشگاه تهران گذرانده و دارای رتبه ی برتر بورد تخصصی از دانشگاه تهران می باشد. دکتر سجادی همچنین دارای مدرک سونوگرافی بارداری و گاینکولوژی از دانشگاه ایران و مدرک لاپاراسکوپی مقدماتی و پیشرفته از دانشگاه تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *